Google Tag Manager Implementatie

google tag manager

Google Tag Manager – GTM

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager, ook GTM genoemd, is een tool waarmee we snel en eenvoudig tracking- en marketingtags aan uw website kunt toevoegen. Het werkt door een klein codefragment in de code van uw website in te voegen, waarmee we zonder hulp van een developer tags kunt toevoegen en beheren. Dit zorgt ervoor dat we snel implementaties van Google Analytics en andere marketing tools kunnen realiseren.

GA4Support Tag Manager Tag & dataLayer

Installeer gemakkelijk en snel Google Tag Manager op je website. Je krijgt hierbij inzicht in de meest voorkomende WordPress informatie die je nodig hebt.
Ook creëren wij per bezoeker een unieke lead_id die je kan inzetten om bezoekers te volgen met een uniek nummer. En je kan nog meer handige informatie uit de dataLayer halen om te gebruiken in GA4.

GTM hygiene

Het gevaar van Google Tag Manager zit hem vooral in het verkeerd inrichten hiervan. Dit gaat ten koste van de data, zogeheten data vervuiling en kan ervoor zorgen dat de website niet goed of AVG proof werkt, of veel trager gaat worden.

GTM & GDPR

Wij hebben voor meer dan 100 projecten Google Tag Manager geïnstalleerd en geoptimaliseerd en rekening houdend met de GDPR in Europa. Ook kunnen wij Google Tag Manager Server Side inrichten, waardoor onder andere ad blockers en scripts de website niet onnodig vertragen.

Google Tag Manager Server Side

Google Tag Manager Server Side zorgt ervoor dat de Tag Manager vanuit uw eigen server wordt ingeladen middels Google Cloud of via Microsoft Azure Server. Daarmee heb je als voordeel dat ad blockers minder effect hebben en u dus meer data kunt ontvangen. Tevens is het mogelijk om de Facebook Conversion API te gebruiken om data naar Facebook Ads te sturen. Een ander bijkomstig voordeel is dat de laadsnelheid van de website wordt verhoogd, omdat er minder data uit externe bronnen hoeft te worden ingeladen aan de voorkant van de website.

Heeft u interesse in het plaatsen van Google Tag Manager via Server Side of wilt u deze laten opschonen? Dat kan gemakkelijk middels onze support dienst.

Ga naar Support

Toch liever een uitgebreide inrichting, neem dan contact op via onderstaand formulier

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Paul Gudde
Let’s Connect
P: 06 38 19 11 72

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.