ga4support_logo

Google Analytics 4 Cursus

Een cursus volgen

Waarom zou je een Google Analytics Cursus volgen? Er bestaat immers vanuit Google zelf een goede support voor Google Analytics, die veel kan toelichten op het gebruik van analytics voor je website of webshop. Toch is er de behoefte om een handzame cursus te volgen die ingaat op praktijkvoorbeelden met heldere taal en uitleg. Vandaar dat we een Google Analytics cursus hebben samengesteld, die je gemakkelijk zelf online kan volgen.

Waar moet ik beginnen?

We kunnen starten met het uitleggen van hoe je Google Analytics 4 snel kan instellen op je website, maar hiervoor hebben we al een wiki-pagina opgezet. Voor de volgende onderdelen, kan je dus gebruikmaken van onze Google Analytics 4 wiki. Dit zijn onze aanbevolen artikelen;

Google Analytics 4 snel activeren
Google Tag Manager plaatsen op een WordPress website

Wat is het verschil tussen Google Analytics en Universal Analytics?

Wat zijn de onderdelen die behandeld worden in deze Google Analytics cursus?

In deze cursus of training gaan we in op het basis gebruik van Google Analytics voor je website. We gaan de volgende onderdelen behandelen, waarbij we uitgaan van dat Google Analytics 4 al actief is op je website en er data binnenkomt. Het maakt niet uit of je gebruik maakt van alleen de automatische gebeurtenis metingen in combinatie met Verbeterde gebeurtenis metingen, of dat je al zelf gebeurtenissen hebt ingesteld. We starten bij de basis uiteraard.

We behandelen de volgende onderwerpen;

Google Analytics 4 interface
> Een uitleg over de look and feel van de vernieuwde interface en hoe je deze kan aanpassen naar je eigen wensen

Google Analytics 4 standaard rapporten

> Hoe werken de standaard rapporten van Google Analytics 4, hoe kan je deze aanpassen naar je eigen wensen en hoe kan je deze zelf toevoegen aan de navigatie bibliotheek.

Google Analytics 4 Verkenningen
> Hoe maak je gebruik van Google Analytics verkenningen en hoe maak je gebruik van diverse combinatie van segmenten en statistieken?

Google Analytics 4 Adverteren
> Wat kan ik van dit onderdeel leren en waarvoor ga ik dit inzetten?

Google Analytics 4 Beheer
> Welke opties heb je in Google Analytics 4 om de data die je ontvangt naar eigen hand te zetten, wat zijn de do’s en don’ts en hoe stel ik bepaalde voorwaarden en informatie en toepassingen in?

Deze Google Analytics 4 cursus gaat jou dus helpen optimaal gebruik te maken van de vernieuwde manier van werken van Google Analytics en het gebruiken van de tool om inzichten te krijgen in de basismogelijkheden van Google Analytics 4. Voor een meer uitgebreide setup van bepaalde custom events en dimensies gaan we binnenkort starten met een Google Analytics 4 Advanced cursus.

OP DIT MOMENT ZIJN ALLE OPTIES BEZET

Google Analytics setup uitbesteden

Wil je liever de GA4 setup en instellingen uitbesteden? Dat kan heel goed via www.ga4support.nl. Wij hebben diverse GA4 Implementatie pakketten die aansluiten bij jouw behoeftes van de organisatie. Bekijk hiervoor onze diensten hier. Ook het instellen van Google Tag Manager kunnen wij voor je verzorgen

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.