ga4support_logo

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis webanalyse software pakket van Google. Met deze software kan je de resultaten van je website of webshop of blog en forum meten. Je krijgt hiermee inzichten in wat de bezoekers op jouw platform doen. 1 van de meest gebruikte functies is het bekijken welke webpagina’s er zijn bezocht door je bezoekers of voor het doormeten van de acties die bezoekers op je website of webshop verrichten.

Google Analytics inloggen

Inloggen in Google Analytics kan zeer gemakkelijk via de homepage van Google Analytics. Wat heb je nodig om in te loggen? Als je nog nooit eerder een account hebt aangemaakt, dan maak je gebruik van een gmail adres van Google, of je gebruikt een eigen emailadres die aan Google Gmail is gekoppeld.

Is Google Analytics gratis?

Ja, het gebruik van Google Analytics en Google Analytics 4 is gratis. Je kan zeer gemakkelijk na het aanmaken van het account Google Analytics installeren en activeren. Ben jij benieuwd hoe je dit kan doen? Wij hebben hiervoor 2 handleidingen gemaakt. 1 handleiding voor het snel activeren van Google Analytics en 1 voor het plaatsen van de Google Analytics code via Google Tag Manager op een WordPress website.

Is Google Analytics verboden?

Nee, het gebruik van Google Analytics in Nederland is niet verboden. Wel zijn er enkele landen in Europa die het gebruik van Universal Analytics niet toestaan. Dat heeft te maken met het feit dat de oude versie van Google Analytics niet kan garanderen dat de data binnen Europa wordt opgeslagen. Sinds de komst van Google Analytics 4 wordt de data wel in Europa opgeslagen en wordt het gebruik van het IP adres automatisch geanonimiseerd.

Wat is Google Analytics 4 en Google Universal Analytics en wat zijn de verschillen?

Google Analytics 4 is in 2020 gelanceerd en is de opvolger van Universal Analytics. De verschillen tussen beide platformen zijn zowel in look and feel, als in hoe de data wordt weergeven en gemeten daadwerkelijk verschillend. Hierover hebben wij op onze Google Analytics 4 wiki een artikel geschreven.

Google Analytics is ook te gebruiken voor beginners

Het gebruik van Google Analytics is niet lastig of moeilijk. Alleen het opzoeken van de juiste informatie die je nodig hebt, kan soms nog wel eens een kleine uitdaging zijn. Gelukkig zijn er heel veel hulpbronnen op internet die je kan gebruiken. Als je echt meer over Google Analytics wilt weten kan je ook kijken op de hulppagina van Google Analytics. Maar ook wij kunnen je uiteraard helpen met implementatie of training. We geven ook een gratis Google Analytics cursus die jou in 2 weken helemaal op weg helpt!

Google Analytics Training

Vind je het moeilijk om met Google Analytics aan de slag te gaan, bekijk dan eens onze wiki of dien een aanvraag in voor een training middels onderstaand formulier. Op Youtube vind je verder veel uitleg filmpjes over Google Analytics. Sommige hiervan zijn helaas alleen in het Engels beschikbaar. Wij doen ons best om ons Youtube kanaal te vullen met handige how to filmpjes voor GA4.

Google Analytics setup uitbesteden

Wil je liever de GA4 setup en instellingen uitbesteden? Dat kan heel goed via www.ga4support.nl. Wij hebben diverse GA4 Implementatie pakketten die aansluiten bij jouw behoeftes van de organisatie. Bekijk hiervoor onze diensten hier. Ook het instellen van Google Tag Manager kunnen wij voor je verzorgen

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Paul Gudde
Let’s Connect
P: 06 38 19 11 72

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.