Doelgroepen in Google Analytics zijn groepen gebruikers op basis van bepaalde kenmerken, zoals demografische gegevens, interesses of gedrag. Deze doelgroepen kunnen worden gedefinieerd door webmasters of site-eigenaren en worden gebruikt om het gedrag en de prestaties van specifieke groepen gebruikers te volgen.

Hoe worden doelgroepen in Google Analytics samengesteld?

Doelgroepen kunnen worden gedefinieerd op basis van verschillende criteria, zoals leeftijd, geslacht, geografische locatie en interesses. Bijvoorbeeld, een webmaster kan een doelgroep definiëren voor gebruikers tussen de 18 en 24 jaar oud die geïnteresseerd zijn in sport.

Doelgroepen op basis van websitegedrag

Doelgroepen kunnen ook worden gedefinieerd op basis van gedrag, zoals hoe vaak een gebruiker de website bezoekt of hoeveel tijd ze op de website besteden. Bijvoorbeeld, een webmaster kan een doelgroep definiëren voor gebruikers die meer dan 10 keer per maand de website bezoeken.

Doelgroepen zijn een handig hulpmiddel voor webmasters en site-eigenaren om inzicht te krijgen in het gedrag van specifieke groepen gebruikers en om de prestaties van de website voor deze groepen te volgen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te zien hoe goed bepaalde marketingcampagnes werken voor specifieke doelgroepen of om te bepalen welke content het beste presteert voor bepaalde groepen gebruikers.

Samenvattend

In samenvatting zijn doelgroepen in Google Analytics groepen gebruikers die zijn gedefinieerd op basis van bepaalde kenmerken, zoals demografische gegevens, interesses of gedrag. Ze kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in het gedrag van specifieke groepen gebruikers en om de prestaties van de website voor deze groepen te volgen.

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 24

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.