Google Ads Enhanced Conversions gebruiken met Google Tag Manager

Enhanced Conversions gebruiken met Google Tag Manager is een manier om extra conversiedata mee te geven aan Google Ads pixels waardoor Google Ads beter gebruik kan maken van extra informatie omtrent de gebruiker die een conversie verricht. Tevens kan je dit gebruiken om lijsten aan te maken voor remarketing waarin Google beter onderscheid kan maken tussen nieuwe leads en bestaande leads of klanten. Het instellen van enhanced conversions is nu openbaar voor iedereen te gebruiken.

Waarom wil je dit gebruiken?

Zoals gezegd helpt dit Google Ads beter onderscheid te maken tussen bestaande klanten/prospects en herkende profielen. De meeste mensen gebruiken Google Chrome zijn daarbij ingelogd met hun e-mailadres. Als dit e-mailadres ook te koppelen in aan conversies, dan houdt Google hier rekening mee met de biedingen.

Om Enhanced Conversions in te stellen is er een toevoeging aan de Google Tag Manager nodig. Dit kan door in de conversiepixel van Google Ads enhanced conversion informatie toe te voegen uit de datalayer. Bij voorkeur is dit een e-mailadres, maar het liefst ontvangt Google meer informatie.Om deze informatie beschikbaar te maken voor de pixels voer je de variabele in bij de conversiepixel bij de optie: ‘Door gebruikers verstrekte gegevens van uw website opnemen’. Zorg dat je hierin de waarde ophaalt van de door de gebruiker verstrekte gegevens, zoals e-mailadres of telefoonnummer of andere gegevens.

Enhanced Conversions instellen Google Ads

Zodra je dit hebt ingesteld voor al je Google Ads Conversion Tags, dan kan je in Google Ads aangeven bij je conversie dat je dit wilt toepassen. Kies dan voor de optie, instellen via Google Tag Manager.

Wilt u graag ondersteund worden bij het instellen van Google Enhanced Conversions? Dit kan middels het Google Analytics 4 Professional implementatie dienst.

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Paul Gudde
Let’s Connect
P: 06 38 19 11 72

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.