Google Data Studio is nu Looker Studio

Wat is Google Data Studio?

Google Data Studio is een gratis tool van Google die bedrijven helpt om gegevens te visualiseren en te rapporteren. De tool stelt gebruikers in staat om gegevens te importeren van verschillende bronnen, zoals Google Analytics, Google Sheets en externe databases, en deze gegevens te gebruiken om grafieken, tabellen en rapporten te maken. Sinds 2022 heeft Google Data Studio een nieuwe naam gekregen, namelijk Looker Studio.

Met Google Data Studio kunnen gebruikers gegevens visualiseren in verschillende formaten, zoals grafieken, tabellen, kaarten en scorecards. Dit kan helpen om gegevens op een duidelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Gebruikers kunnen ook filters instellen om gegevens te segmenteren en te drillen naar specifieke data-sets. Ook is het heel gemakkelijk om Google Analytics 4 data te gebruiken in Looker Studio

Google Data Studio biedt ook de mogelijkheid om gegevens te delen met andere gebruikers via een link of door middel van integraties met andere tools, zoals Google Drive en Google Slides. Dit kan helpen om gegevens te delen met teamleden en om samen te werken aan het maken van rapporten.

Hoe ga ik aan de slag met Google Datastudio?

Om Google Data Studio te gebruiken, moet een gebruiker een account aanmaken en de tool openen. Vervolgens kan de gebruiker gegevens importeren van verschillende bronnen en deze gegevens gebruiken om grafieken, tabellen en rapporten te maken. De gebruiker kan ook filters instellen en de gegenereerde rapporten delen met anderen.

Een van de voordelen van Google Data Studio is dat het een gratis tool is die gegevens van verschillende bronnen kan importeren en deze gegevens kan visualiseren in verschillende formaten. Dit kan helpen om gegevens op een duidelijke manier te presenteren en om gegevens te delen met teamleden.

Aan de slag met dashboarding met Google Data Studio

Wij helpen je met het implementeren van je Google Analytics 4 data in Google Looker Studio. Zo krijg je direct inzicht in waardevolle actionable insights waarmee jij je marketing of website kan verbeteren. Begin vandaag met de stap naar data-verrijking.

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 24

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.