Google Server Side Tagging

Google Server Side Tagging is een technologie van Google die het mogelijk maakt om marketing- en analytische tags op een website te plaatsen zonder dat deze tags op de client-side (op de computer van de gebruiker) worden uitgevoerd. In plaats daarvan worden de tags op de server-side (op de server van de website) uitgevoerd, wat betekent dat de tags worden uitgevoerd voordat de website naar de gebruiker wordt gestuurd.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van Google Server Side Tagging in plaats van client-side tagging. Ten eerste kan het de laadtijd van een website verminderen omdat de tags niet hoeven te worden uitgevoerd op de computer van de gebruiker. Dit kan vooral handig zijn bij websites met veel tags of bij gebruikers met trage internetverbindingen.

Daarnaast kan Google Server Side Tagging ook helpen om fouten te voorkomen die kunnen optreden bij het uitvoeren van tags op de client-side. Bijvoorbeeld, als een gebruiker een blokkeerder heeft geïnstalleerd die bepaalde tags blokkeert, kan dit leiden tot fouten in het bijhouden van gegevens. Door tags op de server-side uit te voeren, kunnen deze fouten worden vermeden.

Google Server Side Tagging kan ook nuttig zijn voor het verzamelen van gegevens van gebruikers die bepaalde ad blockers gebruiken die client-side tags blokkeren. Dit kan ervoor zorgen dat de gegevens die worden verzameld meer accuraat zijn en een completer beeld geven van het gedrag van gebruikers op een website.

Om Google Server Side Tagging te gebruiken, moet een gebruiker een account aanmaken bij Google Tag Manager en de Server Side Tagging-optie activeren. Vervolgens kunnen tags worden toegevoegd aan het account en triggers worden ingesteld om te bepalen wanneer de tags moeten worden uitgevoerd.

In samenvatting biedt Google Server Side Tagging een manier om marketing- en analytische tags op een website te plaatsen zonder dat deze tags op de client-side hoeven te worden uitgevoerd. Dit kan helpen om de laadtijd van een website te verminderen, fouten te voorkomen en meer accuraat gegevens te verzamelen van gebruikers die bepaalde blokkeerders gebruiken.

Meer informatie hoe Google Server Side Tagging geïmplementeerd kan worden? Neem dan contact op met ons.

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 23

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.