Landingpage report in Google Analytics 4

Standaard reports in GA4 zijn niet altijd up to date

Google Analytics 4 heeft verschillende standaard reporten al voor je geactiveerd in het account. Maar door de vele updates die achteraf worden toegevoegd zie je vooral bij bestaande en wat oudere Google Analytics 4 properties vaak nog ‘oude’ rapporten met veel not-set informatie. 1 van deze rapporten is dus die van landingpage.

Waarin onderscheid het landingpage report zich van ‘Pagina’s en Schermen’ report?

Het onderscheid tussen de 2 reports zit hem in de eerste landing van de bezoeker. Met name voor organische zoekresultaten is het fijn om te zien waar de meeste bezoekers op binnenkomen op je website. In het rapport Pagina’s en schermen zitten ook bezoekers die eerst op een andere pagina zijn geland. In de landingpage report gaat het dus om het initiële bezoek.

Zie je veel not-set terugkomen in het rapport ‘Landingpage’?

Dat heeft dus met een bug te maken. Google heeft nieuwe dimensies geintroduceerd in de Reporting API en daarom zie je bij sommige oude rapporten nog waardes terugkomen die niet meer gevuld worden. Dan kan je beter zelf het rapport aanpassen en een andere dimensie als ‘primair’ kiezen of je maakt zelf een geheel nieuw overzichtsrapport. Kies bijvoorbeeld voor de dimensie ‘paginalocatie‘. Deze zal de gehele url van de landingspagina tonen en is dus wel beschikbaar. We hebben het gecontroleerd en er verandert verder niets aan de statistieken, dus dat blijft hetzelfde.

Hiernaast zie je een voorbeeld hoe je dit rapport dan kan aanpassen en hoe dat eruit ziet.aangepaste dimensie in een rapport

Paginalocatie met urls

Rapport toevoegen aan de navigatie

Je hebt de keuze het huidige rapport te overschrijven, maar je kan ook een kopie maken van het rapport met een nieuwe naam en deze zelf aan je navigatie toevoegen via de bibliotheek van rapporten in Google Analytics 4.

Als je dit hebt gedaan, dan verschijnt er in het menu het rapport wat je zelf hebt aangemaakt.

Kom je er niet uit? We helpen je graag. Neem contact op met ons.

Rapport in menu

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 24

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.