Bedrijven herkennen op je website met Leadinfo

Een goede stap in het verbeteren en verrijken van je online marketing data is het herkennen van bedrijven die jouw website hebben bezocht. Veel bezoekers zullen herhaaldelijk op de je website komen en interessante content zich eigen maken, maar niet iedereen zal direct zijn of haar contactgegevens achterlaten. Om te achterhalen welke potentiele klanten je website bezoeken kan je gebruik maken van bedrijfsherkenning software. Een van deze tools die veel gebruikt wordt is Leadinfo.nl

Waarom zou ik deze tool gebruiken in combinatie met Google Analytics 4?

1 van de voordelen van Google Analytics 4 ten opzichte van Universal Analytics is dat data automatisch geanonimiseerd is. Vanwege de GDPR wetgeving in Europa is het niet zomaar toegestaan gebruikers te herleiden aan de hand van hun IP adres. Vaak omdat dit wordt gezien als persoonlijke informatie van je bezoekers. De tool Leadinfo gebruikt weliswaar ook het IP adres van de bezoekers, maar omdat hun database is afgeschermd en er niet op de persoon te herleiden is wie de bezoeker is, maar alleen op bedrijfsniveau is deze tool toegestaan.

Kan ik de bedrijfsnamen ook zien in Google Analytics 4?

Nee helaas gaat dit volgens de privacy regels van Google net een stap te ver. Maar door slim gebruik te maken van reeds andere data die je in Google Analytics 4 verzameld valt hier wel iets op te bedenken hoe je beter kan zien wat dit bedrijf heeft gedaan. Tevens laad de software zelf ook het gedrag van het bedrijf op je website zien, dus je kan deze data mooi met elkaar combineren in bijvoorbeeld Looker Studio.

Zijn er ook tools om consumenten te herkennen op de website?

Helaas is dit vanwege de privacy regels van de GDPR in Europa niet toegestaan. Dus dat gaat hem niet worden. De beste manier om je consumenten te herkennen op je website is het werken met user_id’s in Google Analytics 4. Dit kan je bewerkstelligen door gebruik te maken van een login gedeelte op je website of webshop, waarbij de persoon uiteraard meer informatie zal delen. Door aan deze ingelogde gebruikers vervolgens een uniek user_id toe te kennen, kunnen de gebruikers wel in andere bezoeken worden herkend. Uiteraard zal dit nog steeds een vorm van anonimiteit met zich meebrengen omdat we geen persoongegevens gaan delen met Google Analytics.

Ok, ik wil graag bedrijven herkennen of werken met user_id’s. Kunnen jullie mij helpen? Zeker, via onze Quick Support kunnen wij je helpen dit voor je in te stellen.

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 23

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

partner-badge-leadinfo

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.