Wat is het verschil tussen universal analytics en Google Analytics 4?

Universal Analytics en Google Analytics 4 zijn twee verschillende versies van de web-analyse-tool van Google. Hoewel ze beide gebruikmaken van dezelfde basisfuncties, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee versies.

Universal Analytics is de oudere versie van Google Analytics en is nog steeds in gebruik op veel websites. Het is een analytische tool die bedrijven helpt om gegevens te verzamelen over hoe bezoekers met hun website omgaan, zoals hoe lang ze op de site blijven, welke pagina’s ze bekijken en hoe ze de site hebben gevonden. Universal Analytics biedt ook de mogelijkheid om gegevens te integreren met andere Google-producten, zoals Google Ads en Google Tag Manager.

Google Analytics 4

Google Analytics 4, ook wel bekend als GA4, is de nieuwste versie van Google Analytics. GA4 biedt veel van dezelfde functies als Universal Analytics, maar heeft ook enkele belangrijke verbeteringen. GA4 biedt bijvoorbeeld een verbeterde gebruikersinterface en meer gedetailleerde gegevens over hoe bezoekers met een website omgaan. Bovendien biedt GA4 de mogelijkheid om gegevens te verzamelen over bezoekers op andere platforms, zoals mobiele apps en slimme spraakassistenten.

De belangrijkste verschillen

Een van de belangrijkste verschillen tussen Universal Analytics en GA4 is dat GA4 gebruikmaakt van machine learning om gegevens te verzamelen en te analyseren. Dit betekent dat GA4 in staat is om gegevens op een meer gedetailleerd niveau te verzamelen en te analyseren dan Universal Analytics. Bovendien biedt GA4 de mogelijkheid om gegevens te integreren met andere Google-producten, zoals Firebase, wat kan helpen om een beter begrip te krijgen van hoe bezoekers met een website omgaan.

In samenvatting zijn Universal Analytics en GA4 twee verschillende versies van de web-analyse-tool van Google. Universal Analytics is de oudere versie en biedt basisfuncties voor het verzamelen en analyseren van gegevens over hoe bezoekers met een website omgaan. GA4 is de nieuwste versie en biedt verbeterde functies, zoals machine learning en integratie met andere Google-producten.

Wilt u graag ondersteund worden bij de upgrade naar Google Analytics 4? Dit kan middels het Google Analytics 4 Standaard implementatie dienst.

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Paul Gudde
Let’s Connect
P: 06 38 19 11 72

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.