Google Measurement Protocol gebruiken

Wat is Google Measurement Protocol?

Google Measurement Protocol is een manier waarop bedrijven en websites gegevens kunnen verzenden naar Google Analytics, zelfs als de gegevens niet afkomstig zijn van een website of een mobiele app. Dit maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen van verschillende bronnen, zoals callcenters, kassa’s of andere offline kanalen, en deze te integreren met de gegevens van Google Analytics.

Waarom gebruik je Google Measurement Protocol?

Met Google Measurement Protocol kunnen bedrijven en websites bijvoorbeeld gegevens verzenden over telefoongesprekken die zijn gevoerd via een callcenter of over aankopen die zijn gedaan in een fysieke winkel. Deze gegevens kunnen worden gecombineerd met de gegevens van de website of mobiele app om een completer beeld te krijgen van hoe gebruikers interacteren met het bedrijf of de website.

Om gebruik te maken van Google Measurement Protocol, moet je een project aanmaken in Google Analytics en vervolgens een stukje code toevoegen aan de bronnen waaruit je gegevens wilt verzenden. Dit kan bijvoorbeeld een callcenter-systeem of een kassasysteem zijn. Als de gegevens eenmaal zijn verzonden, kunnen ze worden geanalyseerd in Google Analytics, net als gegevens van een website of mobiele app.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van Google Tag Manager?

Google Measurement Protocol biedt een aantal voordelen voor bedrijven en websites. Ten eerste maakt het het mogelijk om gegevens te verzamelen van verschillende bronnen en deze te integreren met de gegevens van Google Analytics. Dit kan helpen om een completer beeld te krijgen van hoe gebruikers interacteren met het bedrijf of de website. Ten tweede kan het helpen om de prestaties van het bedrijf of de website te verbeteren, door inzicht te geven in de bronnen waaruit de meeste conversies komen.

In samenvatting is Google Measurement Protocol een manier waarop bedrijven en websites gegevens kunnen verzenden naar Google Analytics, zelfs als de gegevens niet afkomstig zijn van een website of een mobiele app. Dit maakt het mogelijk om gegevens te verzamelen van verschillende bronnen en deze te integreren met de gegevens van Google Analytics, wat kan helpen om een completer beeld te krijgen van hoe gebruikers interacteren met het bedrijf of de website en om de prestaties te verbeteren.

paul_gudde

Auteur: Paul Gudde

Functie: Founder

Actief sinds: 2007

Aantal artikelen: 24

LinkedIn profiel

Specialisaties: Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google bigquery, Server Side Tagging

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Gratis Support & Advies aanvraag

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.