Google Tag Manager instellen

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een gratis tool van Google die het beheren en implementeren van marketing- en analytische tags op een website gemakkelijker maakt. De tool stelt gebruikers in staat om tags te plaatsen, te beheren en te testen zonder de hulp van een ontwikkelaar.

Wat kan ik doen met Google Tag Manager?

Met Google Tag Manager kunnen gebruikers tags implementeren voor verschillende doeleinden, zoals het bijhouden van websitebezoeken, het verzamelen van gegevens voor remarketing en het instellen van conversie-tracking. De tool biedt ook integraties met verschillende marketing- en analytische platforms, zoals Google Analytics, Google Ads en DoubleClick, hotjar etc.

Google Tag Manager implementeren

Om Google Tag Manager te gebruiken, moet een gebruiker eerst een account aanmaken en de Tag Manager-code toevoegen aan de website. Vervolgens kunnen tags worden toegevoegd aan het account via de Tag Manager-interface. Gebruikers kunnen ook triggers instellen om te bepalen wanneer een tag moet worden uitgevoerd, zoals bij het laden van een bepaalde pagina of het invullen van een formulier. Wil je meer weten over hoe je Google Tag Manager installeert op bijvoorbeeld WordPress, lees dan dit artikel op onze wiki pagina.

Een van de voordelen van Google Tag Manager is dat het een centrale locatie biedt voor het beheren van tags, in plaats van dat tags op individuele webpagina’s moeten worden toegevoegd. Dit kan het beheer van tags op een website vereenvoudigen en het proces versnellen.

Google Tag Manager is ook handig voor het testen van tags voordat ze op een live website worden geplaatst. Gebruikers kunnen tags toevoegen aan een testomgeving en deze testen voordat ze naar de live website worden overgebracht. Dit kan helpen om fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat tags correct werken voordat ze aan een groter publiek worden getoond.

In samenvatting biedt Google Tag Manager een gemakkelijke manier om marketing- en analytische tags op een website te implementeren en te beheren. Door het gebruik van triggers kunnen gebruikers bepalen wanneer tags worden uitgevoerd en de tool biedt ook integraties met verschillende marketing- en analytische platforms. Dit alles maakt het een handige tool voor het verzamelen van gegevens en het verbeteren van de prestaties van een website.

Wij helpen met Google Tag Manager Implementaties

Meer weten over Google Tag Manager of het juist inrichten hiervan? Of wil je jouw Google Tag Manager laten controleren op een goede installatie? Dien dan een Support Ticket in of vul onderstaand formulier in.

Let’s Make Things Happen

“Zet vandaag de stap naar data-verrijking. Maak optimaal gebruik van Google Analytics door gebruik te maken van onze specialistische kennis.”

“Dankzij de implementatie van Paul konden we eindelijk de data uit Analytics inzichtelijk krijgen om te komen tot acties. Paul heeft duidelijk ervaring in b2b marketing en zet hierbij ons als klant voorop”

Luuk van Dorp

Sales marketeer WEX

Paul Gudde
Let’s Connect
P: 06 38 19 11 72

Attributions heeft de door jou verstrekte contactgegevens nodig om contact met je op te nemen over onze producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze berichten.